Vandaag gaf ik een workshop mandala tekenen tijdens het Eigentijdse Jongeren Festival. Het thema van de dag was het sacraal chakra en ik vind het dan heel fijn om me daar van tevoren alvast op voor te bereiden zodat ik die energie ook kan meenemen in mijn workshop.

Het sacrale chakra gaat over je emoties, over je ‘gut feeling’ (ofwel intuïtie), over je sensualiteit en je seksualiteit. Immers, wij zijn allen gecreëerd door een samensmelting van seksuele energie. Door die samensmelting kan een ziel als het ware ‘aanhaken’ en dat vind ik een wonder op zich. Met deze informatie startte ik mijn workshop. Je ziet dan dat mensen een beetje gaan gniffelen of juist aandachtig luisteren.

Wij zijn allen creators! En het is dus iets dat je heel bewust kunt inzetten. Hoe vaak heb ik al niet gehoord dat mensen bijvoorbeeld hun ‘kinderwens’ in vervulling lieten komen door te tekenen. Onderschat de kracht van je creatie kracht dus vooral niet!

Aan het begin van mijn workshops neem ik mensen altijd mee in een visualisatie/meditatie, om even helemaal bij zichzelf te kunnen komen en van daaruit te kunnen creëren. Zoals ik in mijn podcast al eens aangaf, zie ik de mandala als een ‘portaal’ naar het universum, waar wij natuurlijk onderdeel van uitmaken. Je kunt het zien als je informatiekanaal, jouw lijntje met je hoger zelf. Je projecteert op papier wat daar aanwezig is en wat er nu speelt. Een mandala zie ik als een spiegel van de ziel en het is altijd een momentopname. Na een introductie ging iedereen aan de slag met zijn/haar eigen mandala.

Wat vandaag opviel was dat er vaak ‘stippen’ getekend zijn. En ik heb nog even mijn boeken erbij gepakt om te zien wat die stippen precies inhouden. Er is zoiets als universele symboliek. Hieronder een korte uitleg over de stip.

  • De stip (bindu) staat voor een samengebundelde kracht van waaruit gecreëerd wordt. Vanwaar uit iets ontstaat. Van hieruit ontkiemt beweging, uitdijing en groei.

Het is bijzonder om te zien dat er onafhankelijk van elkaar mensen met dezelfde dingen bezig zijn. Dus naast dat iedereen individueel tekent is er ook een groepsenergie. Vaak neem ik die waar en teken ik zelf een groepsmandala tijdens een workshop. Het is iedere keer weer een feestje om te zien wat er gecreëerd wordt. Stuk voor stuk prachtige creaties. Je vindt hieronder een impressie.

Op deze manier kun je dus ook jouw toekomst creëren. Deze deelnemers hadden niet of nauwelijks ervaring en hebben prachtige creaties gemaakt. Tekenervaring is dus niet nodig. Wil je nu, in plaats van een moodboard te maken, jouw toekomst tekenen? Doe dan deze maand nog mee met de online workshop voor € 47 exclusief BTW. Per 1 september a.s. gaat de prijs omhoog. Je maakt niet alleen iets prachtigs en waardevols voor jezelf, maar je leert ook de basis van het interpreteren van jouw tekening.

Je bent van harte welkom bij de online workshop

Translate »