Over het algemeen vinden mensen liefdesliedjes prettig om naar te luisteren. Waarom eigenlijk? Je hoopt meestal dat er iemand heel veel van je houdt en daarom vind je het waarschijnlijk ook fijn om liefdesliedjes te luisteren. Vaak hoor ik dat mensen heel veel van anderen houden, maar ze vergeten van zichzelf te houden. Het is een wisselwerking. Op het moment dat je meer van jezelf gaat houden, zullen anderen ook meer van jou houden. Dat is een kosmische wetmatigheid die steeds weer werkt. Een betere wereld begint bij jezelf. Dat is wat mij betreft waarheid als een koe. Niet altijd gemakkelijk hoor, want je wil af en toe echt wel de vinger naar een ander wijzen. Maar toch… je hebt altijd zelf een keuze over hoe je omgaat met situaties. Dat geldt dus ook voor houden van jezelf (en daarmee van de ander). Hoe kom ik nu op liefdesliedjes?

heart-of-love-songs-wallpapers-1024x768Laatst luisterde ik naar een van mijn favoriete liefdesliedjes op dit moment: “All of me” van John Legend en ik werd er weer door geraakt. Ik kreeg ineens een hele ‘andere kijk’ op liefdesliedjes, want de teksten – die meestal gaan over die lieve andere persoon – kun je ook prima op jezelf toepassen. Als iemand zingt: “I will always love you” en je richt die tekst op jezelf, in plaats van op een ander, dan geeft dat liedje ineens een hele andere betekenis. Vul in plaats van ‘jij of jou’ maar eens ‘ik of mij’ in. Voel dan wat dat met je doet, als je op die manier naar de teksten van liefdesliedjes luistert.

Het kan emoties oproepen, omdat je misschien gaat inzien dat je niet altijd even aardig bent voor jezelf. Laat die muziek en tekst dan over je heen spoelen en dompel je maar eens in de liefde die van deze teksten uitgaat. Ze zijn tenslotte niet voor niets geschreven. Veel plezier met deze andere manier van luisteren.

P.S. Het is natuurlijk minder handig als je negatieve liedjes kiest om op jezelf te betrekken ;-). Kies juist iets liefs, positiefs, gezelligs etc. Daar worden we toch allemaal blij van?

Translate »