Ja, wat houdt het creëren van je toekomst eigenlijk in?

Voor mij is het niet anders dan een beginpunt zetten en van daaruit iets laten ontstaan naar de toekomst. Het liefst in cirkelvorm, ofwel de mandala. Deze staat voor mij voor de bevatter van essentie.

Afstemmen
Als het om tekenen gaat, ben ik altijd eerst even stil, ik stem me af op het lege witte vel papier voor me. Voor veel mensen kan dit beangstigend zijn, want op dat moment komen er gedachten op zoals: ‘oh wat wil ik eigenlijk tekenen? Weet ik wel wat ik wil? Ik kan helemaal niet tekenen?Kan ik het wel mooi op papier krijgen? Is wat ik wens niet veel te groot? Te egoïstisch? Etc.

Visualiseren
Om mensen aan te zetten tot de start van hun tekening (de toekomst is al ingezet zodra er getekend wordt), geef ik eerst een krachtige visualisatie. Het lege vel papier wordt ingevuld. Te beginnen met de punt van de passer in het midden. De kern, de start. Daarna vormen zich cirkels ook met behulp van de passer.

Veilige ruimte
Op deze manier geef je jezelf de gelegenheid om in een veilige ruimte (de mandala) te gaan creëren. En juist die ruimte is als het ware je portaal naar andere dimensies van waaruit je kunt ‘tappen’. Daar waar alles al aanwezig is in verleden, heden en toekomst.

Diepste wensen en commitment
En dit is nou juist waarom ik zo dankbaar ben dat ik dit werk doe. Mensen zijn bezig met hun diepste wensen en zijn vanaf dat moment ook afgestemd op hun volle potentieel, mogelijkheden en hartewensen. En omdat het uit henzelf komt én wordt weergegeven op papier kunnen mensen ook vaak dan pas commitment aan zichzelf geven om ervoor te gaan.

Focus
Ik weet nog goed dat ik leerde mandalatekenen op mijn 9e jaar. Dat ik daar leerde te focussen, de tijd verloor, helemaal aanwezig was in het moment. Het geeft een gevoel van ruimte, vrijheid, van zijn, zonder voorwaarden. En ik word er nog altijd heel blij van als ik ermee bezig ben.

Inmiddels hebben ook anderen dit mogen ervaren. En ik gun iedereen dat hij/zij leert om eindeloze creativiteit in zichzelf aan te boren. Tijdens de workshop ‘Creëer Je Toekomst’ leer je dus een ‘tool for life’. Wil je deze tool leren en met een mooie tekening naar huis gaan? 

Translate »