Stel je voor… je rijdt door de Ardennen, tussen de bomen, over landweggetjes waar je af en toe links en rechts knalgroene glooiende heuvels ziet en dan weer een dicht bebost gebied, of waar je door oude kleine dorpjes rijdt, met twee huizen en één kippenhok. Het is rustig op de weg, de zon schijnt en je hebt je autoraampje opengedraaid. Je ruikt het groen van de bomen en voelt een gevoel van vrijheid, vrijheid omdat je even niets moet, omdat je vakantie hebt, omdat je klaar bent om te genieten van rust en stilte en ook klaar bent om nieuwe mensen te ontmoeten op de prachtige kampeerplek waar je naar op weg bent.

Even verderop zie je het bord dat wijst naar Recht een klein plaatsje in de Ardennen. Je slaat af en weer zie je die mooie omgeving. Niet veel later zie je het bordje met “VakantieAnders” en je hart maakt een sprongetje, want je bent weer bijna op die bijzondere plek in de natuur waar je een mooie tijd gaat beleven.

In de week van 6 t/m 13 augustus 2011 mag ik weer… Ik ga dan naar VakantieAnders in de Ardennen waar ik mijn cursus mandala tekenen zal geven en ik kijk er erg naar uit! Vorig jaar ging ik er voor het eerst naartoe. Het was een bijzondere ervaring.

Tijdens de VakantieAnders zomerweken is er alle gelegenheid om te ontspannen en je te ontwikkelen, nieuwe mensen te ontmoeten, te genieten van de natuur en van heerlijk eten dat door een bijzondere kok, iedere dag voor je wordt bereid. Het is alsof je even een bubbel instapt, waar je compleet jezelf mag zijn, waar je leuke dingen doet, gewoon omdat ze passen bij je eigen natuur en waar je je even helemaal waant in een andere omgeving.

De Tipi’s en Yurts staan al op het terrein en vele gasten maken hier dankbaar gebruik van. Iedere avond is er een kampvuur en wordt er muziek gemaakt of gedraaid en de liefhebbers kunnen er een dansje wagen. Er wordt iedere dag heerlijk gekookt en ontbijt en lunch staan ook voor je klaar. In zo’n week kun je ’s morgens een leuke cursus volgen en ’s middags meedoen aan verschillende workshops, of lekker genieten van de natuur.

Voor de kinderen is er een iedere dag een kinderprogramma, waarbij ook zij helemaal opgaan in de natuur, met hun blote voetjes door de modder mogen stampen, auto’s mogen beschilderen, vliegers kunnen maken en keihard de heuvel afrennen en nog veel meer leuke en creatieve activiteiten. Kortom er is voor ieder wat wils. Zo kunnen bijvoorbeeld ook single ouders met hun kinderen prima terecht bij VakantieAnders, zodat zij ook aan hun rust toe kunnen komen, omdat de kinderen even onder de hoede van andere begeleiders zullen zijn.

Wil je meer weten over deze mooie plek in de Ardennen en eens op een andere manier je vakantie vieren? Kijk dan eens op www.vakantieanders.nl. Je kunt ze ook volgen op Facebook en Twitter.

P.S. en dit soort prachtige zonsondergangen zie je daar ook…

Translate »