De quotes die ik hier deel zijn, ofwel van mezelf ofwel van anderen en ze komen uit een groter geheel. Ieder mens op aarde heeft een ‘hoger zelf’ waaruit het informatie kan laten komen die vervolgens hier de wereld in gebracht kan worden. Door jou heen.

Wat ik bedoel met ‘in alles zit wel iets van de waarheid’ is dat iedereen zijn/haar waarheid heeft en dat die waarheden samen het grote geheel maken. Tenslotte is alles energie!

Wij mensen zijn vrij compacte energie, of noem het materie. Een steen heeft een nog dichtere materie en zo zijn er dus ook vormen van energie die we niet kunnen pakken, omdat ze van hele lichte materie zijn, maar we zijn als het ware klompjes energie.

Hier op de aarde hebben we te maken met dualiteit. Waar we vandaan komen (ik noem dat thuis) is geen dualiteit, daar IS gewoon. Wij zijn allen een stukje van het grote geheel en dat grote geheel is onderdeel van ons. Als het gaat om energie en verschillende vormen daarvan, dan is het onmogelijk om te stellen dat wij mensen bijvoorbeeld het enige volk in de ruimte zijn of zelfs op deze aarde.

Ieder mens heeft een verbinding met ‘thuis’. Zelf zie ik dat als een lichtbol in mezelf die in meer of mindere mate schijnt.

Hoe meer ik verbonden ben met thuis (en dat ben je wel altijd, maar soms zit er een sluier tussen), hoe meer mijn licht schijnt en andersom. De bol van licht die ik vanuit huis heb meegenomen naar hier, geef ik het liefst door, of ik belicht er het liefst donkere gebieden mee. Zowel in mezelf als bij anderen.

Soms kom je mensen tegen die je licht willen dimmen of mensen die vinden dat je licht te fel is en daardoor een zonnebril opzetten. Weet ook dat deze mensen een deel van de waarheid in zich hebben.

Wat bedoel ik met waarheid? Ik bedoel het Universum, of God, of Allah, of Krishna, of Bron, of Geheel, of Waarheid. Het is maar net welke betekenis je er zelf aan geeft. Kortom, we hebben allemaal iets van die waarheid en kunnen daarmee iets betekenen in de wereld.

Mijn idee voor deze wereld (Moeder Aarde/Gaia) is dat we ons gaan herinneren dat we altijd connectie hebben met thuis. Dat doodgaan en sterven feitelijk betekent dat je naar huis gaat en weer een nieuwe reis mag maken. Dat je sowieso reist, zelfs nu, bijvoorbeeld in je dromen.

Dit betekent ook dat we elkaar kunnen verstaan zonder woorden. Velen weten al dat gedachten ook energie zijn. Alles wat je uitzendt komt terug op een manier. Gedachten kunnen ook materie worden. We noemen dat manifesteren (iets is een openbaring, wordt waarneembaar).

Achter gedachten zit nog iets bijzonders… je intuïtie, vaak aanwezig als een fluistering die in meer of mindere mate naar voren komt. Vaak ook voelbaar in je lichaam. Dit is je Hoger Zelf die je iets te vertellen heeft.

Als je mediteert of bidt of affirmeert of stil bent, waar praat je dan mee? Je Hoger Zelf, wat net als jij, mens, onderdeel is van het grote geheel.

Soms vertel je iets en raakt het de ander… je maakt connectie op een ander vlak. Op zielsniveau, ofwel je hoger zelf.

Hoe ik het zie:

Universum (uni versare: alles draait om dat ene) = Thuis
Hoger Zelf = Ziel (die reist)
Mens = Materie (een compactere versie van jouw energie)

Mens is op de aarde
Ziel reist buiten de aarde en is onderdeel van jou als mens
De twee samen zijn onderdeel van het universum en het universum is onderdeel van hen

Wanneer je dus iets wilt manifesteren, kun je naar ‘huis’ gaan, daar informatie halen en deze als mens hier op aarde in de materie brengen. Hoe je dat doet? Daarover vertel ik je graag meer tijdens mijn online programma.

Mijn vraag aan jou: wanneer ervaar jij dat je contact hebt met je hoger zelf? Is dat als je gesprekken hebt met jezelf in woorden? In beelden? In geluiden? In gevoel? Als je iets doet waar je blij van wordt?

Fijne zondag 💜

#JorInspiration #twintigtwintig #Spiritualiteit #CreeerJeToekomst #DeDagVanDeLiefde #CelebrationCircus #DeLiefdesverklaringAanJezelf #Feest #Joy #Inspiratie #Ochtendritueel #10jaar #Mandala #Chakra #WerkingVanEnergie #Manifesteren #Plezier #Podium #PublicSpeaking #Zingen #Zelfliefde #Liefde #Stralen #Verbinding #HogerZelf #vollepotentieelinzetten

Translate »