Ongelooflijk! Nooit gedacht dat het zo simpel kan zijn… Onlangs maakte ik me nog druk over geld, want tja… de schoorsteen moet toch blijven roken. Toen ik nog geen stress had over geld was ik bezig met geven, geven en nog eens geven. Dat heeft uiteindelijk geresulteerd in een burn-out, maar nu geven en nemen in balans is, merk ik eindelijk wat het is om los te laten. Tjee, hoe simpel kan het zijn! De afgelopen tijd experimenteerde ik met het stellen van vragen aan het universum of hoe je dat ook maar noemen wilt en het vervolgens los te laten of te laten gaan. Mijn vragen waren echt gemeend en ik vind het verbazend dat er, soms heel snel of echt meteen, een antwoord op kan komen.

Het gekke is dat ik al veel eerder heb gehoord dat het zo werkt en op de een of andere manier geloofde ik dat niet (net zoals jij nu heel waarschijnlijk ook sceptisch bent). Het is overigens wel slim om even over je wens na te denken. Je kunt bijvoorbeeld wensen dat je een ons weegt, maar ik vermoed dat je daar achteraf niet zo blij mee zult zijn ;-). Je snapt de intentie vast.

Mijn uitspraak van de laatste tijd is “het moet niet gekker worden”. En veel mensen weten inmiddels: als je het woord “niet” noemt, dan gebeurt het juist wel. Het wordt dus steeds gekker. Bijvoorbeeld: ik vroeg om inkomsten, zodat ik daarover geen stress meer hoef te hebben, en een dag later werd ik gebeld door een oud-collega of ik wilde helpen met een opdracht. Nu denk je misschien: goed verhaal, bij mij werkt dat niet zo! Toch daag ik je uit om eens te experimenteren. Begin met simpele vragen, stel de vraag aan het universum, of welke naam je er ook aan wilt geven, doe dit met de intentie dat het jou echt verder helpt. Formuleer je vraag positief en laat het vervolgens helemaal gaan, ga daarna iets anders doen of denk in ieder geval aan iets anders en kijk wat er gebeurt.

Zelfs als je even zoekt naar oplossingen voor dilemma’s of uitdagingen. Stel de vraag, geef het de tijd en het wordt vanzelf duidelijk. Mij heeft het al veel gebracht en ik wens het iedereen toe!

Translate »