In september en oktober 2011 leerden cursisten in zes lessen het basisprincipe van mandala tekenen bij JorInspiration. Zij leerden gebruik te maken van diverse technieken zoals: stromingen, vormen, spiralen, rozetten en vlechten. Bij het mandala tekenen heb je te maken met symmetrie, geometrie, inkleurtechnieken en spelen met kleur. De cursisten hebben prachtige creaties gemaakt. Het is mooi om te zien hoe de opdracht die de cursisten kregen, steeds op een unieke manier werden uitgevoerd. Klik op de link hieronder voor het resultaat van de mandala’s.

Basiscursus mandala tekenen JorInspiration 2011

De cursisten waren enthousiast, je leest hun reacties hieronder:

“Ik vond het heel fijn om te tekenen en nieuwe mensen te leren kennen. Mijn verwachting was dat ik na de cursus zelfstandig een mandala kon tekenen en dat is gelukt! Ik heb een paar weken een avondje vrij gehad en dat had ik al een hele poos niet meer gehad. Ik heb genoten van de manier waarop je het georganiseerd hebt. Het was gezellig en rustig, en alles mag en kan. Je geeft mensen het gevoel dat ze niets moeten en dat ze zichzelf mogen zijn en dat is heel fijn! Een gezellige, rustige, humoristische, vrije, leuke, leerzame cursus!”

“Ik heb er echt van genoten. Het tekenen, de super positieve sfeer, de gezelligheid, het hele plaatje klopte voor mij. Het voelde een beetje als yoga: ik kwam tot rust. Het kwam ook door de groep: zo divers maar op de een of andere manier klikte het en hadden we goede gesprekken. Jouw rol daarin vond ik prettig; je vertelde jouw persoonlijke verhaal, je stelde vragen en gaf mensen de ruimte om te antwoorden. Kort gezegd: plezier, inzicht, goede gesprekken!”

“Ik vond het erg leuk/leerzaam en gezellig. Ik teken al een tijd mandala’s, maar ik heb zeker nieuwe dingen geleerd en daar ging het mij om.”

“Leuke manier om ontspanning te krijgen, net voldoende luchtig. Ik waardeerde je aandacht en zorgvuldige manier van spulletjes klaar zetten, iets lekkers, kaarsje aan en de communicatie vooraf aan de cursus zeer! Tijdens de avonden kon ik vooral mezelf zijn. De cursus zoals je die gegeven hebt zou ik iedereen aanraden!”

Vaak denken mensen dat ze niet kunnen tekenen. Dat heeft te maken met hun eigen verwachtingen. Er zijn altijd wel mensen die van tevoren zeggen dat ze niet mooi kunnen tekenen. Zoals je hierboven en verder op deze website kunt zien: het lukt steeds weer om mensen mooie creaties te laten maken. Juist omdat ze mooie mensen zijn…

Wil je ook leren hoe je jouw creativiteit en vertrouwen gebruikt om mooie creaties te maken? Klik dan hier voor meer informatie.

Translate »