Logo JorInspiration

Update JorInspiration 7 – december 2012

Het is even geleden dat je een nieuwsbrief van JorInspiration ontving. In deze nieuwsbrief lees je over de gebeurtenissen in 2012, waar ik met JorInspiration nu sta en hoe ik 2013 zie. Natuurlijk informeer ik je over de activiteiten van JorInspiration en nodig ik je van harte uit om deel te nemen. Veel leesplezier en inspiratie gewenst!

VERLEDEN

Coaches houden intervisie door te tekenen

MandalaJorInspirationDEF2In 2012 startte ik met een workshop voor coaches die graag een intervisie-avond met elkaar wilden organiseren. De workshop ‘Creëer je toekomst’ bood daar een uitkomst voor. Na een visualisatie tekenden de coaches hun visie over zichzelf in relatie tot coaching. Ook waren er losse workshops ‘Creëer je toekomst’ te volgen en hebben een aantal mensen hun visie op papier gezet. Erg fijn om mensen te kunnen bij staan op hun levenspad. Naar aanleiding van deze workshops, krijg ik steeds vaker reacties van mensen, dat hun toekomsttekeningen ook daadwerkelijk uitkomen, soms sneller dan verwacht. Tekenen doe je vanuit je onderbewuste en je kunt dus je eigen creativiteit inzetten om je doelen te visualiseren. Dit zorgt ervoor dat je onbewust én bewust stappen in de juiste richting zet.

Dromen als kind: een droomreis

7567656514_7ed9230f62_qAls kind droomde ik 7 keer dezelfde droom over indianen. De droom is altijd blijven hangen ergens in een van de kamertjes van mijn herinneringen. Een aantal jaar geleden had ik de wens om naar Mexico te gaan en te leren van Maya’s. In mijn droom had ik de kleuren op de gezichten van de indianen gezien en pas begin 2012 kreeg ik het inzicht dat die kleuren overeenkwamen met de kleuren van de vlag van Mexico. Toeval? Ik denk het niet. Ik had het immers al gedroomd, alleen begreep ik de betekenis van die kleuren toen nog niet. Zo kreeg ik met wat hulp van vrienden en familie de kans om mijn droom waar te maken. Samen met mijn vriend vertrok ik op 1 mei naar Mexico en hebben we in een maand tijd gereisd door Mexico, Guatemala en Belize. Een ware droomreis. Al vrij in het begin van de reis spraken we met een Maya man die ons heel veel kon vertellen over de Maya-kalender en de betekenis van 21 december 2012. De wereld zou niet ten einde gaan, wel kan het betekenen dat de ‘belevingswereld’ van mensen kan vergaan. Alles gaat op de schop, wordt omgekeerd, is toe aan verandering. Huidige vaste systemen zullen onder de loep genomen worden, ophouden te bestaan of vernieuwen. Dat is precies waar ik aan toe was. Ook ik werd bewust van de vaste systemen in mezelf en ze komen een voor een voorbij, zodat ze getransformeerd kunnen worden naar iets nieuws. Een mooie ontdekkingsreis kan ik het noemen. Het was voor mij dan ook echt een droom die uitkwam. Foto’s zijn te bezichtigen op Facebook, dus voel je vrij om te linken. Een leuk weetje: ik tekende voordat ik op reis ging wat ik dacht te gaan zien in Mexico, Guatemala en Belize. Achteraf bekeek ik de tekening en zoals al eerder vaker gebeurde, kwam bijna alles exact uit. Je ziet de tekening in het plaatje naast deze tekst.

Teken je rijker

VakantieAnders2012In de zomer gaf ik een weekcursus mandala tekenen bij VakantieAnders. 12 cursisten kregen iedere dag nieuwe opdrachten en leerden de natuur te gebruiken als inspiratie voor hun tekeningen. Zij kregen inzicht in kleurgebruik volgens de chakra’s en konden daarmee meer inzicht in zichzelf krijgen. Een mandala is een helende cirkel die in alle culturen en religies te vinden is. Een universeel symbool voor heelheid en ook wel een spiegel van de ziel genoemd. Door te tekenen komen er zaken uit je onderbewuste naar voren, die je kunt inzetten om begrip te krijgen over jezelf en je missie in het leven. Naast dat er getekend werd was het zonnige weer en het vertoeven in de natuur een hele prettige combinatie voor het leren over jezelf. De cursisten waren zeer enthousiast en zagen de cursus als een verrijking. Op 28 december jl. is er een terugkom-middag georganiseerd waar zij hun kennis konden inzetten om ook een tekening voor de toekomst te maken.

Freelance office- en communicatie support 

img_spinnenweb375b15Naast dat ik met plezier workshops en cursussen geef en tussendoor een reis maak, vind ik het ook leuk om office- en communicatie support te leveren aan organisaties die daarom verlegen zitten. Zo heb ik afgelopen voorjaar op de communicatie-afdeling meegewerkt aan de ‘Week van de Verbinding’ bij de Gemeente Zwolle en afgelopen zomer als interim-officemanager bij organisatie die zich bezighoudt met duurzame oplossingen op het gebied van CO2-uitstoot. Hier werkte ik de nieuwe officemanager in en schreef ik een nieuw communicatieplan voor het bedrijf. Daarnaast ging er een website live, en ook daaraan heb ik met veel plezier meegewerkt. Het werken als freelancer aan dit soort projecten, blijft voor mij steeds een leuke afwisseling. Heb je tijdelijk een aanpakker nodig op het gebied van office- en communicatiewerkzaamheden? Benader me gerust voor tijdelijke klussen.

Individuele coaching

Mexico_zonsopgang_vanuit_vliegtuig7849b6In de eerste helft van 2012 werkte ik voor een van de eigenaren van een organisatie die tevens meer inzicht wilde in zijn persoonlijk missie en visie. Door te luisteren naar het dilemma en het stellen van heldere en scherpe vragen kwamen we tot een mooie omschrijving, die gebruikt kan worden als storytelling voor deze persoon zelf en de organisatie.

Een andere vorm van creativiteit: websites maken

FairandsustainableAangezien ik het heel fijn vind om mijn werk en creativiteit af te wisselen ontwikkelde ik inmiddels 4 verschillende websites voor ondernemers. Eind januari 2013 hoop ik nog twee websites op te kunnen leveren. Wil je een eenvoudige en overzichtelijke website laten maken, met of zonder webshop? Voel je vrij om contact hierover op te nemen. Je kunt de websites hier bekijken: www.jorinspiration.com, www.fairandsustainable.nlwww.vakantieanders.nl, www.mooieouderen.nl.


Van Burn-out naar Bewustzijn

SpaceMijn e-book ‘Van Burn-out naar Bewustzijn’ is bijna klaar. De titel zegt het al, ik neem je mee in mijn eigen verhaal en geef tips en oefeningen om jezelf bewust te maken, bijvoorbeeld als je (bijna) burn-out bent. Uiteraard is het ook te lezen voor mensen die dit weleens hebben meegemaakt, of die het juist niet hebben meegemaakt en willen begrijpen hoe zoiets kan zijn voor een ander. Gelukkig zijn er positieve kanten aan een burn-out, want hoe vreselijk het ook lijkt, het kan een hele mooie kans zijn om daadwerkelijk bij je ware zelf uit te komen en jouw leven te gaan leiden (niet meer lijden). Daarover later dus meer…

Meest gelezen blogs in 2012

WordpressEen aantal blogs die ik dit jaar schreef werden goed gelezen. Ik deel ze daarom graag nog een keer met je.

Hoe creëer je meer bewustzijn en rust voor jezelf?
Details zijn er om tot de kern te komen
Verantwoordelijkheid nemen

HEDEN

NOWNu ik deze nieuwsbrief schrijf kijk ik met veel plezier terug op 2012, waarin ik weer een mooi aantal stappen heb gezet richting mijn toekomst. Mijn visie is groot en de stappen die ik zet klein, daar ben ik blij om, want ik kan me een (burn-out) periode in mijn leven herinneren waarin ik vond dat ik maar weinig waard was, geen vooruitgang boekte, erg ongeduldig was en m’n geluk liet afhangen van dingen buiten mij in plaats van in mij. In die zin heb ik de afgelopen jaren een hele grote ontwikkeling doorgemaakt, die niet voor iedereen altijd te begrijpen is. Terugkijken kan je absoluut helpen om vooruit te kijken en dan het liefst zonder daar iets vanaf te laten hangen. Ik heb gemerkt dat als ik dingen anders wil, dat er eigenlijk op dit moment niet toe doet. Als ik dan toch vooruit wil kijken, ga ik eerst terug naar het verleden en haal daar de dingen uit die ik fijn vond (dat kan zelfs teruggaan tot ver terug in mijn jeugd) en dat gebruik ik dan als onderdeel van mijn toekomst, wellicht in een andere vorm of mogelijkheid. In het NU is het zoals het is, er was niks, er gaat niks, het is! En dat is voor mij een prettige ervaring, een rust moment, een stil moment, even pauze…

TOEKOMST

Nieuwjaarswens_2013Wat heeft de toekomst voor jou in petto? Vast een heleboel :-). Ik zie 2013 als een jaar waarin ik weer iets nieuws ga doen. Ik heb een idee en dat mag van mij in 2013 vorm gaan krijgen. Ik kan er nu nog niet veel over zeggen, maar zodra ik het concreet heb gemaakt, hoor je het zeker van me. Ik vind het heel fijn om te merken dat we (eindelijk) in een nieuwe tijd zijn beland. Een tijd waarin harmonie belangrijker is dan elkaar de schuld geven, waarin vaste systemen los mogen komen en mogen vernieuwen, waarin lief zijn voor jezelf het grootste goed is, omdat je daarna pas lief kunt zijn voor een ander, een tijd waarin we delen in plaats van stelen, waarin we samen tot eerlijke en duurzame oplossingen komen op alle vlakken en dat we mogen leven in overvloed. Niet zozeer in materiële zin, maar in Geestelijke zin. Materie volgt namelijk Geest. Als je in de Geest zaken hebt kunnen oplossen, transformeren in liefde, dan zal materie (je lichaam en het materiële) uiteindelijk volgen. Als ik van bovenstaande uitga, dan neem ik mijn beslissingen op een andere manier dan dat ik handel vanuit oude systemen, patronen, angst etc. Dat geeft mij dus vertrouwen en zelfs als dat inhoudt dat er is vervelends gebeurt, kan ik toch terugvallen op de tijd waarin we nu (gaan) leven. Dit is in mijn ogen dan ook de betekenis die de Maya-kalender heeft. En ik hoop ooit nog mee te maken, dat we in een non-dualistische wereld leven. Of ik dat nog mee maak weet ik niet, maar het is mijn grote droom, dat we daar uiteindelijk naartoe kunnen gaan. In de tussentijd wil ik er het beste van maken en mijn hart volgen, op welke manier dan ook. Een afspraak maakte ik in mijn burn-out periode met mezelf. Ik doe alleen nog maar dingen waar ik echt achter sta en waar ik mijn creativiteit kan gebruiken, dus mijn hart volgen, zodat ik daarmee anderen kan inspireren. En daar ga ik mee verder in 2013.

Ik wens jou dan ook een warm, licht, liefdevol, gelukkig, inspirerend, creatief, harmonieus, magisch 2013 en voel je altijd vrij om contact met me op te nemen, over welk onderwerp dan ook.

ACTIVITEITEN 2013

Workshops Creëer je toekomst

MandalaJorInspirationDEF2Vanaf februari 2013 geef ik weer workshops. Stel jij jezelf weleens de vraag hoe jouw toekomst er over vijf jaar uit ziet? Of ben je zoekende naar wat jouw wensen zijn voor de toekomst? Mindmappen en/of een moodboard maken herken je wellicht! Het tekenen van een mandala is een krachtig middel om meer duidelijkheid te krijgen over wat je wilt. Tijdens de workshop maak je gebruik van het tekenen van een mandala als middel. Door het tekenen van een mandala breng je focus aan op wat jij wilt en waar je naartoe gaat. Jorinde daagt je uit om na te denken over je toekomst en deze op een creatieve manier visueel te maken. Dat ga je dus doen, tekenen. Tekenervaring is niet nodig. Bekijk de video over deze workshop hier en lees meer.

Plan je toekomst (individuele coaching)

Mandala 25-11-2010_foto_rondZo’n 100 mensen volgden inmiddels de workshop Creeer je toekomst. Ze creëerden hun toekomst door te tekenen en hun dromen visueel te maken. Voor de een was de droom nog heel abstract, anderen maakten hun dromen al veel gedetailleerder. Van meerdere mensen hoorde ik dat hun dromen ook daadwerkelijk aan het uitkomen zijn. Ze hebben in de workshop hun intentie op papier gezet, deze losgelaten en het lijkt erop alsof zij vanzelf stappen zetten in de richting die zij tekenden. En toch, veel mensen hebben moeite met het helder formuleren van hun dromen en er een actieplan aan te hangen. Dat is de reden dat JorInspiration mensen op weg helpt om hun actieplannen te formuleren, zodat mensen in hun eigen tijd en tempo hun dromen waar kunnen maken. “Een doel is een droom met een datum”, wordt er vaak gezegd. Maar als je niet weet wat je droom is, dan is het lastig om doelen te stellen. In (een aantal) persoonlijke gesprekken ga je aan de gang met jouw eerder gemaakte toekomsttekening en maak je vervolgens een actieplan en planning, zodat je jouw doelen opknipt in kleine stappen. Dit kan je helpen om daadwerkelijk jouw doelen te bereiken, die horen bij jouw levensmissie. Deze individuele coaching is geschikt voor particulieren en ondernemers die vanuit hun hart willen gaan leven en hun plannen acties daarop willen afstemmen. Lees meer.

Losse lessen mandala tekenen

Mandala_cursus_2In deze losse lessen leer je mandala’s te ontwerpen, op diverse manieren in te kleuren en leer je diverse technieken van mandala tekenen zodat je thuis verder kunt gaan. Per les kan er een vorm of thema behandeld worden. Wist je dat je voor 95% onbewust tekent? Nu je dit weet kun je erachter komen wat het tekenen van mandala’s je kan brengen in je leven. JorInspiration neemt je mee in de wereld van mandala’s, die je zelf leert ontwerpen en inkleuren. Je kunt het zien als mindfulness tekenen en het is fijne manier van ontspanning. Neem de rust en de tijd om te genieten van je eigen mogelijkheden en laat je verrassen door jouw creativiteit. Tekenervaring is niet nodig. Zodra de planning helemaal gereed is hoor je hierover meer. Heb je interesse? Laat het mij dan alvast weten via jorinde@jorinspiration.com.

©2012 | JorInspiration | Alle rechten voorbehouden.

Translate »