[SPEAK UP SPEECH] Wow! Inmiddels is het anderhalve dag later en ik kijk terug op de avond bij SpeakUP. Wat een supermooie verhalen werden er verteld. 

Ik mocht het spits afbijten en startte met mijn verhaal over de tegenstellingen in het leven. Ik wilde vertellen over hoofd versus hart, over angst versus verlangen, over licht versus donker, goed versus fout, mannelijke energie versus vrouwelijke energie en ik  wilde een demonstratie geven van deze verschillen door het houden van een dialoog tussen het hoofd en het hart. Ik kreeg tijdens de speech en door de interactie met de zaal een aantal prachtige cadeaus.

Toen ik m’n speech aan het voorbereiden was afgelopen weekend vroeg ik aan de (onzichtbare) zaal wie er een moeilijke keuze te maken had of voor een dilemma stond en het ‘antwoord’ wat toen kwam was: ik twijfel of ik mijn baan moet aanhouden of voor mezelf moet beginnen. En toen ik daadwerkelijk een ‘moeilijke keuze’ aan de zaal vroeg… je raadt het al… er was iemand met precies die keuze en die sprak dat ook uit. Ik vind dat zo wonderlijk iedere keer. Dat je dus eigenlijk van tevoren al iets kunt ‘weten’ of een intentie kunt plaatsen met dat wat je in de voorbereiding naar voren ziet komen. 

Het werd dus een dialoog tussen hoofd en hart over het maken van de keuze om voor jezelf te beginnen. Ik liet de teksten maar gewoon door me heen komen. Mijn hoofd zat daar niet tussen, het kwam gewoon. 
Daarna wilde ik mensen meegeven dat je altijd naar je hart kunt gaan, daar contact mee kunt maken. Ik vroeg iedereen of ze even mee wilden doen met een korte visualisatie van ‘vriend/vriendin/kind/ouder’ in ons hart. Dat was weer zo fijn om te doen, ook om een sfeer van veiligheid en rust te creëren, zodat je bij jezelf kunt zijn. Want als je bij jezelf bent, kun je van daaruit ook beter de wereld dienen. Vervolgens vertelde ik kort mijn verhaal over het creëren van je toekomst en uitgaan van je verlangen, het leven vanuit je hart.

En ik wilde afsluiten met het vertellen van mijn eigen verlangens. Eerst vroeg ik of iemand anders nog een verlangen wilde delen en daar was een dame die vertelde dat ze graag een Tiny House community wil starten in België en daarnaast qua werk meer bewustzijn in de communicatie wil brengen binnen organisaties, zowel bij het management als bij de werknemers. Ik vond dat ook weer zo’n mooie spiegel, want het is waar ik zelf ook al langer mee bezig ben. 

Een ander cadeau wat ik mocht ontvangen tijdens m’n speech was dat ik vertelde dat ik m’n verlangens wilde delen in de vorm van een ‘zingetje’, maar dat…. en toen onderbrak iemand in de zaal mij en die zei: “Ja! Zingen!” Ik zei: Huh? Ga ik zingen? Echt? Dat heb ik niet voorbereid… Toch voelde het goed en ik vroeg de zaal om een nummer wat ik dan zou kunnen zingen en een man zei: Alladin… Ik was flabbergasted, want ik heb op de middelbare school met een klasgenootje het nummer ‘A whole new world’ ingestudeerd en gezongen als opdracht voor muziekles. Hoe is het mogelijk? 

Ik begon en zong, wist de tekst niet meer helemaal, maar ach… wat was dat tof om te doen! En als ik nadenk over de tekst van het liedje… Het gaat over het vrouwelijke en het mannelijke en over ‘A Whole New World’. 
Alles viel in elkaar. Ook met de verhalen van de andere sprekers. 
Ik wil SpeakUP dan ook bedanken voor het bieden van een podium.
Dus soms… ook al is het soms even iets nieuws en een beetje uit de comfortzone, het kan ook net weer dat ene moment zijn waarin alles bij elkaar komt, een momentum. 

Ik kreeg nog mooie feedback van een aantal mensen waar ik weer wat mee kan en ik geloof dat ik het wel leuk vind. Dus… als je nog organisaties weet die een spreker nodig hebben op het gebied van inspireren, creativiteit en motiveren, laat het me weten.

Bekijk de video van mijn speech hieronder.#JorInspiration #CreëerJeToekomst #Spreken #Motivatie #Inspiratie #Visualisatie #Creativiteit #Intuïtie #Zingen #Creëren #GeïnspireerdSpreken #SpreekJeUit #SpeakUp #Plezier

Translate »