Ik wil graag mensen inspireren met mijn activiteiten en daarnaast ook geïnspireerd worden door anderen. Zo start ik met een aantal workshops mandala tekenen. Iets dat ik van kinds af aan al heel graag doe. Ik kwam erachter dat ik, telkens als er veranderingen plaatsvonden in mijn leven, spontaan begon te tekenen en dan met name mandala’s. Het tekenen van mandala’s geeft mij enorm veel rust en focus. Maar hoe kan dat en hoe werkt zoiets?

De afgelopen jaren heb ik me vooral beziggehouden met het afronden van mijn studie office management, topsporten (softbal), het vinden van een baan, het carrière maken en yuppen. Zo noem ik het maar even. Inspiratie, intuïtie en spiritualiteit altijd een rol gespeeld in mijn leven, in meer of mindere mate. Tijdens deze yup-jaren was ik totaal niet met spiritualiteit bezig, eigenlijk veel meer met anderen en met materieel. Al gauw was ik ook niet meer tevreden met mijn huidige baan en wilde ik meer, meer en nog meer. Het leek wel het verhaal van rupsje nooit genoeg. Totdat ik niet meer verder kon. Al langer zei iets in mij: “werd ik maar ziek, dan hoef ik hier niet mee door te gaan”. Gek genoeg kon ik er niet mee stoppen. Het had zeker ook te maken met het aangeven van mijn grenzen, zowel naar mezelf als naar anderen. Ik was een soort van “grenzeloos”. Daarmee heb ik veel bereikt, maar ik zie nu in dat het ook anders kan. Uiteindelijk werd ik dan ook “ziek”. Ik had een burn-out en heb een tijd thuis gezeten. Na een aantal maanden moest ik weer reïntegreren. Al snel kwam ik tot de conclusie dat de huidige baan die ik had, toch niet meer helemaal bij me paste. Toch was het moeilijk iets los te laten dat je al die jaren had opgebouwd. Uiteindelijk heb ik de stap gezet en ben ik na een periode van opleidingen, inspiratie opdoen, en moed verzamelen, nu gestart als ZZP-er, ook wel ZP-er (zelfstandig professional) genoemd. Op de vraag waarom het tekenen van een mandala mij zo’n rust en focus geeft weet ik nu het antwoord. Het laat me naar mijn kern gaan en ik merk dat ik daardoor heel geconcentreerd ben op wat ik maak. Bijna niets kan mij afleiden en dat zorgt er dus voor dat ik op dat moment bezig ben met het focussen op een einddoel. Of dat doel gehaald wordt of niet, dat is niet aan de orde, het gaat om de weg er naartoe. Ook tijdens mijn burn-out periode heb ik veel getekend en dat heeft mij echt verder geholpen in die tijd. Ik kan me dus zo voorstellen dat niet alleen ik, maar nog meer mensen hier baat bij hebben. Tijdens de opleiding NLP & Communicatie die ik onlangs deed hebben we het gehad over een outcome-model. Deze manier van met jezelf en je toekomst omgaan sprak mij erg aan en heb ik daarom nu geïntegreerd in het tekenen van mandala’s. Voor mensen die dus graag in rust en met focus naar hun toekomst willen kijken geef ik nu workshops “Teken je toekomst”, zowel voor particulieren als bedrijven. Om vervolg te geven aan het steeds opnieuw beleven van die rust en focus geef ik daarnaast ook cursus mandala tekenen.

Het starten voor mezelf heeft me direct opening en vrijheid gegeven, als een rups die uit zijn cocon komt en uitvliegt als een vlinder. Blijkbaar komen mensen daar ook weer op af. Zo kreeg ik in één week tijd vier verschillende initiatieven op mijn pad, waaraan ik graag mee wil werken. Een van die initiatieven is het concept van Vakantie Anders. Een heel mooi concept omdat het precies doet waar ik voor wil gaan: mensen bij elkaar brengen, creativiteit stimuleren, uitgaan van het beste van de ander, samen delen en elkaar inspireren en bovendien ontspannen zijn. Van 24 juli t/m 31 juli 2010 zal ik een cursus mandala tekenen verzorgen bij Vakantie Anders in de Ardennen. Ik kijk er heel erg naar uit om daar naartoe te gaan en met mensen te delen, wat ik ervaren heb als heel erg fijn om te doen: mandala tekenen.

Translate »