Op het terrein van Vakantie Anders lopen allerhande mensen rond: dikke, dunne, grote, kleine, gekleurde, donkere, blanke, gezellige, chagrijnige, jonge, oude, etc. Vakantie Andersbiedt een veilige omgeving om te mogen zijn wie je bent, zonder oordeel en veroordeling. Iedereen krijgt de kans om te laten zien wat hij/zij waard is.

Er is ruimte voor diverse cursussen en workshops die te maken hebben met persoonlijke groei, contact maken en communicatie, het ontdekken van je passie en gaan voor wat je wilt in het leven. Er worden diverse middelen en manieren geboden om te kijken naar jezelf en bij jezelf thuis te komen. Zelfs de koks die iedere dag zorgen voor heerlijk voedsel laten hun manier van tot jezelf komen zien, door te koken. De DJ weet hoe hij de juiste muziek kan draaien voor de sfeer die er nodig is op dat moment. Ook de mensen achter de schermen zorgen voor ontwikkeling en geven de gasten de mogelijkheid om er helemaal te mogen zijn. Nou denk je misschien, “Je mag toch altijd overal zijn wie je bent?” Dat is niet voor alle mensen zomaar vanzelfsprekend en daarom is het fijn dat er een initiatief als Vakantie Anders is, waar je kunt ontdekken hoe het is om helemaal te zijn zoals je bent. De cursisten maken samen van alles mee en gaan vaak door flinke processen heen, zelfs dat voelt goed voor de mensen. Ook de schaduwkanten horen erbij. Er zijn uiteraard mensen die het gewoon heerlijk vinden om te genieten van de natuur en niet zozeer aan de cursussen mee hoeven te doen. Toch vindt men elkaar en kan ook dat naast elkaar bestaan. Iedereen laat elkaar in zijn/haar waarde en dat is heel fijn om te merken. Ik voelde het ook, toen ik het terrein op kwam lopen. Er hangt een bepaalde fijne sfeer en je ziet de verbroedering van de mensen. Er wordt veel gelachen en gehuild in zo’n week. Alles verweven is met elkaar. Ik vond het erg bijzonder om er deel van uit te maken de afgelopen twee weken. Heb weer veel fijne mensen ontmoet en kan iedereen die graag helemaal uit de dagelijkse beslommeringen wil komen ten zeerste aanbevelen om eens een week naar Vakantie Anders in de Ardennen te gaan.

De cursus mandala tekenen die ik daar twee weken heb gegeven was heel erg leuk om te doen. Voor mij een nieuwe ervaring en het was mooi om te merken dat mensen die aan het begin zeiden dat ze niet creatief waren, de prachtigste mandala’s hebben getekend. Voor mij is wel duidelijk dat dit een hele leuke manier is om tot jezelf te komen. Je geeft jezelf iedere keer een cadeau door zo’n persoonlijk mandala te tekenen. De kleuren zeggen veel over hoe je belevingswereld op dat moment is. Tijdens de cursus kregen de cursisten de opdracht om een zin met zes woorden te formuleren over iets wat ze graag zouden willen in het leven. De bedoeling was deze zin positief te formuleren. Toen de mandala’s klaar waren bleek dat mensen die een vergelijkbare tekst hadden bedacht voor zichzelf ook vergelijkbare kleuren voor de mandala hadden gebruikt. Deze mensen zaten niet bij elkaar in de buurt tijdens het tekenen en hebben elkaar ook niet op de hoogte gebracht over hun tekst. Het was dus echt een verrassing. Zo heb ik nog wel meer van deze leuke ontdekkingen meegemaakt in deze twee weken. Voor mij is wel duidelijk geworden dat ik met mijn passie bezig ben gewoon door mezelf te zijn en mensen te inspireren en blij te maken door ze hun eigen creativiteit te laten gebruiken.

Wanneer ben jij helemaal jezelf en volg je je passie?

Translate »