Heb je weleens gehad dat je in de winkel loopt en denkt: “Nu heb ik zin in avocado of ik wil eigenlijk weer eens iets met bonen maken.” Heb je er weleens aan gedacht welke vruchten goed zijn voor welk orgaan in je lichaam? Laatst was ik tomaten aan het klaar maken voor de bruscetta’s en ik sneed er een open om het vruchtvlees eruit te halen. Ineens zie ik iets heel anders dan een tomaat. Ik zie een hart met hartkamers en bedacht me dat ik laatst iemand had horen vertellen dat tomaten goed zijn voor je hart.

Al eerder hoorde ik tijdens mijn opleiding NLP dat veel vruchten eigenlijk lijken op organen in je lichaam. Zowel groente als fruit bestaat uit vruchten die een relatie hebben met je organen.

Ik heb er hier een aantal uitgezocht waarvan je de link direct kunt zien.

  De Hersenen vs. Walnoten

   Baarmoeder vs. Peren en Avocado’s

    Nieren vs. Kidneybonen (ze heten vast niet voor niets zo)

      Hart vs. Tomaat

  Amandelen vs. Amandelen (hoe kan het ook anders)

     Wortels vs. Ogen

Sinds ik weer veel bezig ben met mandala’s (cirkels) zie ik ze overal in de natuur. Denk bijvoorbeeld aan bloemen, jaarringen in een boom, ogen, etc. Het is dus ook niet zo gek dat ik met andere ogen kijk naar groenten en fruit. Vaak zulke mooie mandala’s en fascineert het me dat er zulke dingen bestaan in onze wereld. Denk bijvoorbeeld aan een doorgesneden sinaasappel, grapefruit, kiwi, banaan, maar ook wortel, komkommer, ui, venkel, biet, radijs, etc. Ik ben iedere keer weer verrast door die bijzondere en gedetailleerde vormen van deze stukjes natuur. Vandaag was het dus een tomaat die leek op een hart en ik zie steeds meer een geheel in al deze dingen. Ik weet zeker dat alles in relatie is met elkaar, dat alles een samenhang heeft. Dat alles met elkaar verbonden is en dat ik daarom graag mandala’s teken en het ook aan anderen zo graag leer.

Vooral de laatste afbeeldingen van de wortel en het oog vind ik speciaal. Ogen zijn de afspiegeling van de ziel en dat geldt tevens voor een mandala. Daarom vertellen je ogen ook zoveel over hoe je je voelt.

En dan nog de kleuren ook daarin zie ik een samenhang.

  • Een tomaat is rood, de kleur van vuur en passie, maar ook van romantiek. Het is de aardse kleur van de liefde. Het komt dan ook vanuit je Hart.
  • Een peer en avocado zijn groen, de kleur van de natuur en van vruchtbaarheid. Lichtgroene kleuren staan voor een nieuw begin en past dus bij de Baarmoeder.
  • Een wortel is oranje, de kleur van emotie en seksualiteit. Oranje geeft warmte en levenskracht, buigt negativiteit om naar positiviteit. Ogen spelen hierin een belangrijke rol en laten emoties zien.
  • Een walnoot is bruin, de kleur van de aarde waarop de mens zijn leven vormgeeft. Daar heb je je hersenen zeker bij nodig.

Ik vind het een bijzondere samenhang: vruchten vs. organen vs. kleuren vs. mandala’s. Ik weet in ieder geval dat er nog veel te experimenteren valt en ik hoop dat ik me kan blijven verwonderen over deze leuke verbindingen. Er zijn wel een aantal boeken die veel vertellen over gezonde voeding. Hieronder een aantal tips. Klik op de titels voor meer informatie.

  1. Een Leven lang fit 
  2. The pH Miracle 
  3. De Hormoonfactor
  4. De hoorn des overvloeds
  5. Groene Smoothies 

Weet jij nog vruchten die lijken op organen, of heb je andere interessante tips? Laat dan een reactie achter, zodat ook anderen erover kunnen lezen.

Translate »