Dit schreef ik op 7 maart 2011 en met deze herinnering ben ik het nog steeds eens…
Ik snap niet dat we grenzen hebben in deze wereldIk snap niet dat we aan landjepik doenIk snap niet dat we mensen niet verwelkomenIk snap niet dat mensen elkaar pijn doen, inclusief de pijn die ik veroorzaakt hebIk snap niet dat we elkaar niet zien zoals we zijnWe zijn ieder uniek in het grote geheelNiemand is ‘verkeerd’ geboren.

Ik was in 2011 in Bosnie op een Kidsfestival. Ik liet deze kinderen hun toekomst tekenen.
Er was geen enkel kind dat iets tekende over gescheiden zijn, geen enkel kind tekende over anderen pijn doen, geen enkel kind tekende over landjepik, over racisme, over hebberigheid of narigheid. Nee!

Deze kinderen (en je mag dit kind zien als jezelf toen je klein was) tekenden over: LiefdeVredeVerbindingPlezierBlij zijnNatuurEn anderen helpen/verwelkomen/geven/ontvangen.

Soms vind ik het moeilijk hier, ik snap niet waarom het voor sommige mensen zo moeilijk is om anderen te zien voor wie ze zijn in de basis: Liefde en Licht.

Ik zie door alle ervaringen in mijn leven, soms ook dat licht en die liefde niet eens meer in mezelf. Zodra ik liefde en licht straalde op mijn manier werd dat ‘afgewezen, ingeperkt, betutteld of gewoonweg genegeerd’. Ik werd erom gepest en heb mezelf een enorm beschermingsmechanisme gegeven. En ik weet dat het voor velen zo is gegaan. Het doet pijn en je wilt er misschien van wegvluchten (verdovende middelen, je richten op anderen, netflixen, wegkwijnen). Het is gewoonweg niet leuk om pijn te voelen. Toch is het voor mij de weg die ik te gaan heb.

Dan keer ik naar binnen en ga ik daar op ontdekkingstocht om te zien welke stukken onderbelicht zijn, nog naar boven mogen komen. Dat is vaak ook beangstigend. Steeds zet ik weer een stapje in die donkerte, altijd in het besef dat ik licht en liefde ben en daar iets mag belichten. Vaak alleen en in stilte, soms met begeleiding, omdat dat zo voelt.
Toch wil ik het liefst dat pure kind zijn, alleen maar licht en liefde uitstralen en ook ervaren.

Mijn wens is dat we dat blijven zien bij elkaar. Dat we elkaar kunnen ontmoeten in die pure energie van een baby en jong kind dat graag wil spelen, wil ontdekken, wil leren, wil vallen en wil opstaan. Ik wens dat we elkaar hierbij mogen ondersteunen. Er als een liefdevolle ouder naar kunnen kijken. En elkaar kunnen bemoedigen in de unieke reis die iedereen maakt.

P.S. De jongen op foto 2 heeft zo’n bijzondere droom. Hij is op dat moment slechts 10 jaar. 🙏✨

#JorInspiration #Zelfliefde #twintigtwintig #Spiritualiteit #CreeerJeToekomst #DeDagVanDeLiefde #CelebrationCircle #DeLiefdesverklaringAanJezelf #Feest #Joy #Inspiratie #Ochtendritueel #10jaar #Mandala #Chakra #WerkingVanEnergie #Manifesteren #Plezier #Podium #PublicSpeaking #Zingen #Liefde #Stralen #Verbinding #HogerZelf #Vollepotentieelinzetten

Translate »